Попри те, що основними ґаджетами Apple є iPhone, iPad та Mac, компанія заробляє дуже непогані суми й на менш популярних пристроях, які не так часто з’являються у новинах. Втім інсайдери не забувають підігрівати увагу аудиторії на всіх можливих пристроях компанії. До таких відносяться ще навіть не анонсовані пристрої доповненої/змішаної реальності, а також «розумні» спікери HomePod.

Мін-Чі Куо (Ming-Chi Kuo) вкотре розповів про гарнітуру доповненої/змішаної реальності. Згідно з даними аналітика, компанія анонсує пристрій вже в січні наступного року (або навіть раніше). Звісно, якщо не трапиться нових затримок, адже раніше повідомлялося, що через деякі труднощі, компанія вже не раз переносила появу гарнітури. Але зробити це потрібно якнайшвидше.

«Apple може анонсувати AR/MR-гарнітуру уже в січні 2023 року. Ця медіаподія очікується, щоб у 2023 році зменшити занепокоєність інвесторів щодо інноваційного користувальницького досвіду та низької мережі доставляння (менше за 1,5 мільйона одиниць у 2023 році), а також підвищити їхню впевненість у перспективі гарнітури» — каже Куо.

Презентація гарнітури має розповісти про три основні моменти: приклади використання; програмні рішення, сервіси та екосистему; а також розкрити технічні деталі роботи ґаджета.

При цьому Куо вірить, що саме цей продукт стане наступним інноваційним виробом на рівні з iPhone. Але й ціна очікується немала — $2000-2500. Й хоча презентації ще навіть не було, компанія також готує й майбутню дешевшу версію пристрою на 2025 рік. Ба більше, на 2024 рік ще й запланована виключно AR-гарнітура.

Мін-Чі Куо прогнозує появу AR/MR-гарнітур від Apple, а Марк Гурман ще раз пригадав нові версії HomePod

А тим часом Марк Гурман (Mark Gurman) з Bloomberg знову пригадав про HomePod. Оригінальні Apple HomePod продавалися з 2018 по 2021 рік, а «зменшена» версія HomePod mini все ще залишається в магазині компанії (з’явилася у 2020 році). Але значних оновлень в обох пристроїв не було.

Марк ще раз наголошує, що компанія про них не забула. Наразі окремий відділ працює над декількома пристроями «розумного» дому, серед яких не всі можуть «з’явитися на світ». Але нові версії HomePod все ж є найбільш вірогідними претендентами на нову появу.

Новіші моделі мають отримати чипи Apple S8, які також будуть у нових «розумних» годинниках Apple Watch 8. Але як само колонки будуть відрізнятися від попередніх моделей, наразі подробиць немає. Очевидно, що подібні пристрої потрібні компанії, щоб конкурувати на ринку «розумних» будинків.