Ще у травні з’явилися чутки, що Apple планує оновити свій медіа плеєр Apple TV цього року, і от зараз Bloomberg, посилаючись на власні джерела, повідомив перші технічні подробиці.

Так, за словами журналіста видання Марка Гурмана, новий Apple TV отримав кодову назву J255, базується на чіпі A14 (попередня модель 2021 р. використовувала A12) і має 4 ГБ оперативної пам’яті — на 1 ГБ більше за попередника. Використання чіпа A14, на думку Марка Гурмана, наблизить Apple TV до M1, що також базується на архітектурі A14, і стане у пригоді для додаткових ігрових можливостей tvOS 16.

Крім того, Bloomberg також повідомляє про новий “розумний” спікер HomePod, який знову стане повнорозмірною “колонкою” — формфактор, від якого Apple начебто відмовилась на користь мініатюрного HomePod Mini.

В ньому використовуватиметься чіп S8 — такий самий, що й у новій моделі “розумного” годинника Apple Watch, що має з’явитися пізніше цього року. Кодова назва нового спікера — B620, за характеристиками він буде ближчий до оригінальної моделі та матиме оновлений дисплей зверху, який імовірно підтримуватиме мультитач. Bloomberg вважає, що новий HomePod не варто очікувати раніше наступного року.