Кооперативний шутер Shatterline від київської студії Frag Lab, закрите бета-тестування якого почалося у лютому, напередодні повномасштабного вторгнення, нарешті отримав сторінку в Steam і приблизну дату виходу.

Гра має з’явитися у Дочасному доступі Steam 9 лютого 2023 р. Shatterline – це сесійна PvEvP MMOG, тож це стандартний варіант виходу для продуктів такого роду. Зверніть увагу, видавцем на сторінці гри вказано саму Frag Lab, тобто білоруська Wargaming вже не має відношення до цього проєкту. Як підтвердили нам у Frag Lab, гра, яка була майже готова ще у лютому 2022 р., доробляється власним коштом компанії.

Frag Lab – одна з найбільших українських ігрових компаній, в студії працює більше ніж 200 розробників. З початку гарячої фази російсько-української війни Frag Lab частково евакуювала співробітників на захід України, і вже у середині березня розробка гри була поновлена. Але частина розробників стала до лав ЗСУ, наприклад, CEO компанії Максим Дембік з кінця лютого служить в ТрО Борисполя. Крім того, з початку вторгнення Frag Lab допомагає військовим і навіть створила власний благодійний фонд для спрощення закупівлі військового обладнання.

Нагадаємо, MMO-шутер Shatterline розробляється на рушії Amazon Lumberyard, який своєю чергою базується на CryEngine від Crytek. Наразі найбільш відомий проєкт на Lumberyard – MMORPG New World від Amazon Games Orange County.

За геймплеєм Shatterline має бути схожим на мікс Warface, над якою частина співробітників Frag Lab працювала ще у Crytek Ukraine, та Destiny 2 від Bungie.

Як можна побачити на сторінці гри, Shatterline має англійську та українську локалізації. Російської у переліку мов немає.

https://www.youtube.com/watch?v=KGuqe6bva9E