У новому квартальному звіті Apple є дві новини. Хороша – компанії вдалось подолати проблеми з постачанням і локдаунами у Китаї. Попри загальну нестабільність на ринку, продажі iPhone продовжували зростати, повідомляє The Wall Street Journal. 

Щодо поганої новини – прибуток компанії знизився на 11% через економічні труднощі. Він склав $19.4 мільярди, це найгірший показник з 2020 року. 

Продажі iPhone є найбільшим джерелом доходів Apple. Вони зросли на 2.8%, тоді як аналітики прогнозували падіння. За словами генерального директора Apple Тіма Кука, обмеження у поставках вплинуло на продажі планшетів iPad, комп’ютерів Mac та носимих пристроїв. Також економіка вплинула на продаж послуг, наприклад, реклами. 

«Наші дані не дають очевидних доказів того, що існує макроекономічний вплив на продажі iPhone. Щодо iPad і Mac, чесно кажучи, у нас не було достатньо даних з точки зору пропозиції, щоб справді перевірити попит», – говорить Тім Кук.

Квартальний звіт Apple виявився навіть кращим, ніж очікувалось. Компанія прогнозує, що обмеження у поставках зменшаться у поточному кварталі. 

Інші технологічні компанії також страждають від проблем з постачанням і економічної нестабільності. Meta втрачає дохід вперше у своїй історії, а Samsung зменшив виробництво смартфонів на 300 мільйонів штук через інфляцію та дефіцит чипів. Intel теж повідомив про збитки через зменшення закупівель персональних комп’ютерів та затримки з виробництвом.