Цього року смартфонів Samsung вийде на 30 мільйонів менше. Як повідомляє корейське видання Maeil Economic Daily, компанія планувала випустити близько 310 мільйонів смартфонів протягом 2022 року. Тепер плани скоротилися до 280 мільйонів. 

При цьому стане менше не лише смартфонів бюджетного та середнього класу. Виробництво флагманських моделей також скоротили. В компанії очікують, що смартфони низького й середнього класу продаватимуться «повільно» через конкуренцію. 

Заява про скорочення виробництва від Samsung надійшла через день після того, як Apple повідомила, що не збільшуватиме випуск iPhone. Причини для обережної поведінки в обох гігантів однакові. Серед них називають зростаючу інфляцію, що впливає на купівельну спроможність клієнтів, дефіцит чипів та інших компонентів, а також нестабільний ринок через війну в Україні. 

Наразі Samsung володіє 24% світового ринку смартфонів, що є найвищим показником компанії за останні 5 років. Таку оцінку минулого місяця опублікували Strategy Analytics. При цьому велику частку успіху компанії принесла нова флагманська серія Galaxy S22 та зокрема модель S22 Ultra.