Чуткам про розробку власного авто від Apple вже декілька років. Проєкт Titan — саме така кодова назва всередині компанії — не раз змінював склад професіоналів, серед яких є (або були) спеціалісти з Mercedes, Ford, Rivian та інших. А головує проєктом наразі Кевін Лінч (Kevin Lynch).

Тепер до цієї «банди» долучився спеціаліст з Lamborghini — Луїджі Тарабореллі (Luigi Taraborrelli). Італієць почав працювати у розробника суперкарів в жовтні 2001 року, та покинув її в травні 2022. А тепер він приєднався до Apple.

За роки в Lamborghini, Луїжди встиг попрацювати в різних відділах (маркетинг, розробка та перевірка авто тощо), залишивши R&D-відділ компанії. Серед останніх моделей, над якими він працював, є Urus, Huracan та Aventador. Остання посада — голова розробки шасі та відповідальний за динаміку авто, на що вказує його сторінка в LinkedIn:

Розробка концепції шасі, характеристики автомобіля, загальні показники часу автомобіля, цільові показники динаміки транспортного засобу, характеристики керованості та їзди, еласто-кінематика підвіски, об’єктивація автомобіля, віртуальне моделювання, програмне забезпечення та заходи параметризації та калібрування програмного забезпечення в автомобілі, функціональна безпека, відповідальність за продукт.

Звісно, людина з таким досвідом має стати однією з ключових осіб в розробці авто. За словами інсайдерів, від Луїджи очікують допомогу в розробці дизайну. Раніше повідомлялося, що до цього також залучено Джоні Айва (Jony Ive), але в середині цього місяця стало відомо, що Айв більше не працює з Apple.

Наразі компанія має наміри випустити електричне авто з можливістю повністю автономного керування не пізніше цього десятиліття.