Ще у 2014 році з’явилися згадки про «Проєкт Титан», про який компанія ніколи відкрито не заявляла. Але кількість інженерів та спеціалістів з галузі виробництва авто, яких наймала компанія, вказувала саме на те, що Apple займалася розробкою власного електричного авто.

Останнім часом новин про потенційну автівку від Apple було все менше. Та й успіхи Tesla, Rivian, Ford та інших гравців ринку електрокарів геть затьмарили секретного «Титана». Але Марк Гурман з Bloomberg звернув увагу на те, що в компанії продовжується ротація галузевих кадрів. Це підказує, що проєкт не закрили, хоча й свої складнощі в розробці є.

Наприклад, Даг Філд (Doug Field), який до цього вже працював в Apple, у 2018 році повернувся до компанії, звільнившись з Tesla. Пізніше він перейшов у Ford. І це був вже четвертий керівник проєкту, який його покинув.

Нещодавно, через необхідність повернення до офісної роботи, пішов з компанії Аян Гудфеллоу (Ian Goodfellow), який керував відділом machine learning і окремими командами, які працюють над автомобільним проєктом. Багато інших співробітників також покинули компанію, включно з керівником апаратного забезпечення та старшими інженерами.

Наразі керівником розробки авто в Apple є Кевін Лінч (Kevin Lynch), який також, наприклад, очолював роботу над Apple Watch. За часи його головування сталося чимало ротацій. А за останні місяці до команди вдалося залучити кадри з Tesla, Rivian, Argo AI, Alphabet, Waymo, Mercedes-Benz та Volvo.

Минулого тижня до Apple також приєдналася Десі Уйкашевич (Desi Ujkashevic), яка до цього 31 рік провела у Ford. Наразі це один з найгучніших показників того, що попри всі невдачі, компанія продовжує розвивати проєкт.

Згідно з інсайдерською інформацією, один з планів компанії передбачав демонстрацію продукту вже у 2025 році. Зважаючи на кадрові проблеми, подібний дедлайн міг не раз змінитися. Але кадрові перестановки та залучення автомобільних експертів до команди явно підтверджують, що ідею власної автівки Apple не полишає.