Нове ДТП за участі Tesla призвело до загибелі мотоцикліста. Автомобіль, що їхав по трасі у режимі автопілота, наздогнав мотоцикл та врізався у його задню частину. В результаті водій мотоцикла упав на землю та миттєво загинув. 

Аварія сталась у штаті Юта у неділю близько першої ночі. Водій Tesla залишився на місці після інциденту. Він розповів місцевим посадовцям, що не бачив мотоцикліста. Оскільки за словами чиновників у Tesla був активний автопілот, інцидент внесли до списку спеціального розслідування аварій. Сюди потрапляють випадки за участі розширених систем допомоги водію, як автопілот Tesla, та автоматизованих систем водіння. 

У списку вже є 48 аварій, з яких 39 стались за участі Tesla. Під час цих інцидентів загинуло 19 людей – водіїв, пасажирів, пішоходів, водіїв інших автівок та мотоциклістів. 

Нагадаємо, у США вже розслідують дві смертельні аварії за участі Tesla. В одному з них електромобіль збив пішохода, той загинув. В іншому випадку автівка врізалась у припарковану фуру. Аварію не пережили водій і пасажир. 

Крім цього розглядається 16 аварій, коли Tesla врізались у нерухомі автомобілі аварійних служб. Більшість із них траплялась у темний час доби – тоді програмне забезпечення електромобілів проігнорувало дорожні конуси та інші попереджувальні знаки.

За рік автомобілі Tesla потрапили у близько 300 ДТП. Виробник очолює список аварій, які стаються за участі активних систем допомоги водію. Проте слід зазначити, що Tesla продає найбільше таких автомобілів.