Слідчі Національного управління безпеки дорожнього руху перевіряють дві аварії за участі Tesla, які виявились летальними. Розслідується ДТП, коли електромобіль на смерть збив пішохода у Каліфорнії. 

Другий випадок стався у Флориді, коли Tesla врізалась у припарковану фуру. Тоді загинули водій і пасажир електромобіля. Невідомо, чи був увімкнений автопілот під час цієї аварії. 

Крім цих аварій, управління безпеки розглядає 16 випадків, коли Tesla під керівництвом автопілота врізались у нерухомі автомобілі аварійних служб, що призвело до 15 поранень і однієї смерті. Більшість цих ДТП сталися у темну частину доби, коли програмне забезпечення Tesla проігнорувало попереджувальні вогні, дорожні конуси та інші знаки. 

Tesla очолює державний список аварій, які відбуваються за увімкненої системи допомоги водію. Кількість автомобілів Tesla у таких випадках набагато більша за інші марки через те, що вона, швидше за все, продає набагато більше автомобілів з автопілотом другого рівня, ніж її конкуренти. Також Tesla збирає телематичні дані у режимі реального часу і тому набагато швидше звітує про випадки.

За даними управління безпеки, з 20 липня 2021 року до 21 травня 2022 усього сталось 273 аварії за участі Tesla, що використовувала автопілот. Усього за цей час сталось 392 аварії, які потрапили у звіт. 

Раніше гендиректор Tesla Ілон Маск звинуватив у ДТП за участі автопілота водійську самовпевненість.

«Коли стається серйозна аварія, це майже завжди, мабуть навіть завжди, випадок із досвідченим користувачем і проблема полягає у самовпевненості», – сказав він у 2018 році.