У США проводять розслідування щодо китайського виробника Huawei. Підозрюють, що його обладнання на вежах телекомунікаційного зв’язку може перехоплювати конфіденційну інформацію з військових баз і ракетних шахт і передавати її до Китаю. Про це повідомляє Reuters з посиланням на анонімні джерела.

Влада США стурбована тим, що Huawei може отримувати дані про військові навчання, стан готовності баз і персоналу. Розслідування розпочало Міністерство торгівлі незабаром після приходу до влади Джо Байдена. 

Згідно з документом, отриманим Reuters, у квітні Huawei викликали до суду, щоб дізнатися політику компанії щодо обміну даними з мобільних телефонів (в тому числі повідомленнями та геолокацією) з іноземними сторонами.

Міністерство торгівлі США відмовилось підтверджувати або спростовувати інформацію. У ньому також зазначили, що захист громадян США від зловмисного збору інформації є життєво важливим для національної безпеки. У Huawei також не прокоментували ситуацію. Компанія заперечує, що вона може шпигувати за американськими клієнтами та становити загрозу національній безпеці. 

Нагадаємо, у США, Великій Британії, Австралії та Новій Зеландії не допускають обладнання Huawei до побудови мереж 5G. Останньою до цього списку приєдналась Канада. США підозрює, що Китай може використовувати обладнання Huawei для кібершпигунства, тож країна лобіювала його вилучення у союзників.