Операторам бездротового зв’язку у Канаді не дозволяють встановлювати обладнання Huawei у високошвидкісних 5G-мережах. Про це заявив канадський уряд у четвер, приєднавшись до інших країн у забороні продукції технологічного гіганта з Китаю. 

«Ми оголошуємо про намір заборонити включення продуктів і послуг Huawei та ZTE у телекомунікаційні системи Канади», – сказав міністр науки та промисловості Франсуа-Філіп Шампань. 

До цього Канада була єдиною з країн альянсу Five Eyes, що не заборонила обладнання Huawei у 5G-мережах. До альянсу з об’єднання розвідувальних даних також належать США, Британія, Австралія та Нова Зеландія. 

Провайдери, які вже використовують обладнання китайського виробника, мають його прибрати. Уряд не компенсує таку заміну. 

США підозрює, що Китай може використовувати обладнання Huawei для кібершпигунства, тож країна роками лобіювала його вилучення у союзників. Компанія неодноразово спростовувала такі звинувачення. 

«Ми розчаровані, але не здивовані. Ми розглядаємо це як політичне рішення, яке виникло під впливом політичного тиску насамперед з боку Сполучених Штатів», – сказав речник Huawei.  

Проте, оскільки згідно з китайським законодавством жодна компанія не може відмовити уряду у наданні інформації, продукцію Huawei намагаються не допустити до важливих комунікацій.