Стрімінгова платформа Netflix повідомила про зменшення кількості підписників у першому кварталі через вихід з Росії та зростаюче насичення американського ринку. Це стало несподіванкою для аналітиків з Уолл Стріт, які очікували повільний, але позитивний приріст підписників за перші три місяці 2022 року. 

Згідно зі звітом, дохід компанії склав $7,87 мільярда проти очікуваних $7,95 мільярда. Також платформа втратила 200 тисяч підписників замість того, щоб наростити 2,51 мільйона. Після оприлюднення звіту акції компанії впали на 20%.

Минулого року за такий самий період кількість підписників Netflix виросла приблизно на 4 мільйони. За словами компанії, перешкоди для росту створює конкуренція, а також той факт, що домогосподарства спільно використовують облікові записи на платформі. Проте досі сплеск попиту на стрімінги через COVID-19 затьмарював картину. 

«Ключом до нашого успіху була здатність створювати неймовірні розваги з усього світу, презентувати їх дуже персоналізовано і отримувати більше переглядів, ніж наші конкуренти» – говорять у компанії.

Після сплеску, викликаного пандемією, Netflix бореться з уповільненням росту підписників. Зараз ця тенденція посилилась через вихід з російського ринку. Призупинення роботи в Росії призвело до видалення 700 000 платних підписників у цій чверті. 

Кількість підписників у США і Канаді також знизилась – тут компанія втратила 600 000 користувачів. Раніше цього року Netflix підвищив ціни для глядачів з Північної Америки. 

Компанія також помітила зниження популярності у Європі, на Близькому Сході, в Африці та Північній Америці. Попри все, Netflix ще має перспективи міжнародного зростання. Кількість підписників платформи зросла на 1,1 мільйона в азійсько-тихоокеанському сегменті.