Компанія Baykar ніколи не продавала безпілотники Bayraktar до Росії та не збирається цього робити. Про це повідомив генеральний директор компанії Халук Байрактар під час інтерв’ю CNN. 

Очільник компанії зазначив, що Туреччина та Україна побудували взаємодоповнюючі відносини, які задовольняють інтереси обох. Він також гордий і втішений тим, що їх безпілотники стали одним із символів українського спротиву російській агресії. 

«Ми підтримуємо Україну, її суверенність і спротив», – зазначив у інтерв’ю Халук Байрактар.  

Він також нагадав, що компанія безплатно передала три безпілотники ЗСУ та відзначив високу кваліфікацію українських операторів дронів, які можуть керувати Байрактарами у будь-яких умовах. 

Нагадаємо, турецький виробник ударних БПЛА підтримує Україну від початку російського вторгнення. Лише з 24 лютого 2022 року ЗСУ отримали близько 50 турецьких безпілотників. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, найближчим часом майже всі  потужності виробника працюватимуть для потреб українських військових. 

Тим часом у країнах-союзниках стартував флешмоб з народного збору коштів на Байрактар для України. Литва вже отримала Bayraktar TB2, який збираються передати ЗСУ. Польща також збирає $5 млн для придбання безпілотника.