Tesla може значно розширити каталог ігор у своїх автомобілях, додавши підтримку Steam. Генеральний директор компанії Ілон Маск повідомив у Твіттері, що демо такої інтеграції може з’явитися вже наступного місяця.

«Ми досягаємо прогресу в інтеграції Steam. Демо, ймовірно, наступного місяця» – пише Маск.

Tesla вже пропонує низку ігор через вбудований сервіс Tesla Arcade, як-от Cuphead і Sonic the Hedgehog 1, але додавання магазину Steam може надати користувачам доступ до велетенської бібліотеки ігор. Ми все ще не знаємо, чи дійде інтеграція настільки далеко, що дозволить користувачам робити покупки в Steam, сидячи у своїх автомобілях, та чи будуть ігри, які електромобілі Tesla не зможуть підтримувати. Хоча, скоріше, з цим не буде проблем.

Нова 17-дюймова панель приладів Tesla має роздільність 2200×1300 точок та невеликий час відгуку, потужність медіасистеми на основі AMD Ryzen і дискретної графіки AMD RDNA 2 становить близько 10 терафлопс, що майже стільки ж як і у консолей нового покоління. Наприклад потужність PlayStation 5 – 10,28 терафлопс, Xbox Series X – 12 терафлопс. Крім того, нова панель підтримує бездротовий ігровий контролер.

Наприкінці минулого року Tesla потрапила в скандал через підтримку ігор, яка працювала під час руху електромобіля. Така можливість була передбачена для пасажирів, проте не гарантувала, що водії не будуть нехтувати попередженнями, або не будуть відволікатися на гру під час руху. Національне управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA) навіть почало розслідування, але в Tesla швидко погодилися відключити цю функцію.