За даними Національного управління безпеки дорожнього руху (NHTSA), Tesla більше не дозволить людям грати у відеоігри на вбудованому дисплеї своїх автомобілів під час руху. Про оновлення програмного забезпечення стало відомо одразу після того, як NHTSA оголосило про розслідування цієї функції, яке включатиме оцінку понад півмільйона автомобілів.

Tesla повідомила NHTSA, що змінить цю функцію. «Закон про безпеку транспортних засобів забороняє виробникам продавати їх з дефектами, які становлять невиправдані ризики для безпеки, включаючи технології, які відволікають водіїв від безпечного водіння», – йдеться у заяві управління.

Нагадаємо, раніше стало відомо про можливість запускати ігри на електромобілях Tesla прямо під час руху. Авто при цьому попереджає, що грати дозволено виключно пасажирам, а не водієві. Проте це не гарантує того, що зацікавлений грою водій не відверне увагу від дороги, перевівши погляд на дисплей.

Раніше всі ігри в Tesla могли запускатися, лише коли авто було припарковано, але з останніми оновленнями з’явились виключення. Серед ігор, які запускаються під час руху, є карткова гра Solitaire, екшн Sky Force Reloaded та стратегія The Battle of Polytopia: Moonrise.