У боротьбі з TikTok та іншими соціальними мережами за творців контенту Instagram анонсував обіцяну можливість платних підписок. Цю функцію почали тестувати ще в січні з малої групи зіркових акаунтів. Тоді лише десять акаунтів мали змогу випробувати функцію, яка тепер запускається для ширшої аудиторії.

Це дозволить кріейторам публікувати окремі пости та Reels виключно для тих фанів, які оформили платну підписку. Також вони матимуть можливість поспілкуватися в окремому чаті, де можна зібрати до 30 підписників одночасно. На сторінці профілю буде окрема вкладка з ексклюзивним контентом, який «безплатні» користувачі не побачать.

«Платні» публікації будуть потрапляти в стрічку підписників з особливою позначкою (як, наприклад, зеленим колом помічаються Stories для «Близьких друзів»). Інші користувачі просто не побачать цього, але так само матимуть доступ до тих постів, які загальнодоступні.

Цікаво, що платні підписки обмежилися лише публікаціями та Reels, а інші можливості (Stories, Live…) залишилися виключно на загальну аудиторію.

Ціну підписки встановлює сам автор сторінки. Вона може становити від $0,99 до $99,99 на місяць.Спочатку платні підписки будуть працювати лише в США, але пізніше їх доступність має розширитися на інші країни. 

На жаль зараз оформити платну підписку на улюблених кріейторів не можна з України. Це є в правилах сервісу. Наразі в обмежені лише п’ять країн з яких не можна підтримати улюблених зірок, і Україна потрапила у цей список.