Американські користувачі Instagram незабаром зможуть підписатися на невелику кількість кріейторів та інфлюенсерів, щоб отримати доступ до ексклюзивного контенту. У дописі у своєму блозі компанія повідомляє, що запускає тестування підписок, а у найближчі тижні буде додано більше творців.

Шанувальники сплачуватимуть щомісячну плату за доступ до ексклюзивного контенту лише для таких підписників, як-от ексклюзивні прямі ефіри та «Історії». Передплатники також отримають фіолетовий бейдж під своїм ім’ям, який покаже їх статус кріейтору. Ціни на підписку коливатимуться від $0,99 до $99,99 на місяць, а кріейтори зможуть обрати ціну для своїх підписок. Співкерівниця продукту Ешлі Юкі (Ashley Yuki) повідомила, що Instagram не братиме частину грошей від підписок творців «принаймні до 2023 року».

У ранньому доступі до такої програми залучені десятеро кріейторів, включно з баскетболісткою Седоною Прінс (Sedona Prince), гімнасткою Джордан Чайлз (Jordan Chiles) та астрологинею Елайзою Келлі (Aliza Kelly).

«Я з радістю продовжую створювати інструменти для творців, які можуть заробляти на життя, займаючись творчою роботою, й незабаром передам ці інструменти в руки більшої кількості кріейторів», — написав у Facebook Марк Цукерберг, генеральний директор Meta, якій належить Instagram. У Facebook також є своя версія програми підписки для творців.

Instagram все ж запускає тестову підписку на окремих користувачів. Десятеро кріейторів стануть першими випробувачами

У відео керівника Instagram Адама Моссері (Adam Mosseri) йде мова про те, що підписки є «одним із найкращих способів» отримання передбачуваного доходу для інфлюенсерів та кріейторів. Деякі творці вже монетизували функції Instagram, як-от Close Friends, беручи з шанувальників плату за доступ до «Історій» за межами платформи. Instagram та Facebook — не єдині компанії, які випускають моделі підписки. Подібне є на платформах, як-от TikTok, а у 2021 році Twitter представив Super Follows, де деякі творці пропонують додатковий контент для підписників поза платформою на Patreon або Substack.