Нещодавно презентований Hyundai Ioniq 6 вразив світ своїм зовнішнім дизайном та оригінальним інтер’єром. Проте щодо технічного начиння інформації було обмаль. Загалом лише було зрозуміло, що автомобіль був побудований на платформі E-GMP, а це обіцяло різний тип приводу та великий акумулятор. І ось тепер стали відомі деталі.

Отже, електромобіль Hyundai Ioniq 6 може бути оснащено акумулятором місткістю 53 або 77,4 кВт⋅год – в останньому випадку максимальна дистанція пробігу сягає до 610 км (WLTP). Збільшенню дистанції пробігу сприяє не тільки великий акумулятор, але й гарна аеродинаміка обтічного кузова (Cd 0,21). До речі, немаленького: довжина 4,855 м, ширина 1,88 м, висота дорівнює 1,495 м. При цьому колісна база електромобіля Hyundai Ioniq 6 нараховує 2,95 м.

Також тепер відомо, що будуть версії з заднім або повним приводом. Причому найбільш потужний варіант Hyundai Ioniq 6 пропонує 239 кВт (325 к.с.) та 605 Нм – цього достатньо для прискорення до «сотні» лише за 5,1 секунди. Крім того, передбачена система «тонких» налаштувань роботи електроприводу.

Нагадаємо, що виробництво та продажі Hyundai Ioniq 6 мають розпочатися вже наприкінці поточного року. Чекаємо в Україні!