Компанія Hyundai не надто прив’язується до зовнішнього вигляду попередніх поколінь своїх авто, залишаючи дизайнерам багато простору для роботи. Це підтверджує Hyundai Ioniq 6 – майбутній електромобіль виробника, створений на основі концепту Prophecy, показаного у 2020 році. За словами Hyundai, дизайнери моделі надихалися концепцією «стрімлайн», яка активно застосовувалася в дизайні потягів та літаків у 1930-х роках.

Попри очевидну спорідненість з Ioniq 5, дизайн нового електромобіля помітно відрізняється. Кузов Hyundai Ioniq 6 має більш плавні форми, та разом з піксельними ліхтарями отримав велику світлову панель ззаду з тонким спойлером кришки багажника. На вибір покупцям виробник запропонує легкосплавні диски розміром 18 або 20 дюймів.

Стережись, Tesla Model 3: представлено Hyundai Ioniq 6 – чотиридверне електричне купе

Всередині подібність до Ioniq 5 помітніша, з такою ж об’єднаною цифровою панеллю приладів діагоналлю 12 дюймів та сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи тієї ж діагоналі. Деякі модифікації Ioniq 6 отримають камери замість дверних дзеркал.

Стережись, Tesla Model 3: представлено Hyundai Ioniq 6 – чотиридверне електричне купе

Окрім того, салон електромобіля зможе запропонувати повністю відкидні передні сидіння. Вони будуть складаються майже пласко, щоб водій та пасажир могли комфортно відпочити, поки авто буде на підзарядці.

Стережись, Tesla Model 3: представлено Hyundai Ioniq 6 – чотиридверне електричне купе

Два передніх сидіння також розділені великою пласкою центральною консоллю, яка, як кажуть, була сконструйована так, щоб водій чи пасажир могли розмістити на ній ноутбук. Це також корисно, якщо є бажання попрацювати, поки електромобіль на зарядці.

Головними конкурентами Hyundai Ioniq 6 розглядаються BMW i4, Polestar 2 та, звичайно, Tesla Model 3.

Hyundai поки не розкриває повні технічні характеристики, але попередньо відомо, що Ioniq 6 буде використовуватися більшу батарею нового покоління, ніж 77,4 кВт·год, що доступно в нещодавно оновленому Ioniq 5.

Враховуючи більш аеродинамічний дизайн, розумно припустити, що Ioniq 6 буде мати більшу дальність ходу, ніж Ioniq 5, який за офіційними даними може проїхати на повному заряді 500 км. Якщо так, то він буде конкурентоспроможний з i4 (до 580 км), Polestar 2 (540 км) і Model 3 Long Range (600 км).

Стережись, Tesla Model 3: представлено Hyundai Ioniq 6 – чотиридверне електричне купе

Про показники продуктивності поки нічого не повідомляється, але задньопривідний Ioniq 5 потужністю 225 кінських сил може розганятися від 0 до 100 км на годину за 7,3 секунди. Як і у близькоспорідненого Kia EV6, також можлива більш потужна повнопривідна версія.

Що стосується ціни, очікується, що Ioniq 6 буде стартувати приблизно з $55 000, продажі електромобіля мають початися вже наступного року.