У середу 6 липня Netflix заявив, що розробляє спіноф до науково-фантастичного серіалу «Дивні дива» та працюватиме над тим, щоб перетворити свій найбільший хіт на повноцінну розважальну франшизу. Про це повідомляє Reuters.

Новий серіал буде заснований на оригінальній ідеї Мета і Росса Дафферів – близнюків, які створили «Дивні дива». Жодних деталей про історію чи персонажів поки не повідомляють. Також Netflix оголосив про створення п’єси у світі «Дивних див».

Нагадаємо, 4 сезон серіалу «Дивні дива» набрав більше мільярда годин перегляду і став другим серіалом після «Гри в кальмара» з такими показниками. Він обійшов історичну драму «Бріджертони» і став найпопулярнішим англомовним серіалом компанії. 

Серіал став першим продуктом Netflix, який компанія намагається розвинути у традиційну розважальну франшизу, чиї герої та історії мандрують між фільмами, телебаченням, іграми та споживчими продуктами. 

Популярність «Дивних див» стала несподіванкою для Netflix. Оскільки аудиторія серіалу розширилась від любителів жанру наукової фантастики та захопила дорослих, яким подобається попкультура 1980-х, компанія почала розглядати можливості розширити історію за допомогою спінофів та брендових товарів.