Новий сезон «Дивних див» потрапив у лідери за кількістю годин перегляду. Він став другим серіалом Netflix, який перетнув позначку у 1,15 мільярда після появи 27 травня. Дев’ять серій набрали, в тому числі 301 мільйон годин лише за минулі вихідні. Про це повідомляє The Verge. 

Першим серіалом з мільярдом годин перегляду стала «Гра в кальмара», яка вийшла минулого року. Її рекорд ще не побито, однак «Дивні дива» ще можуть це зробити. Торішній хіт набрав 1,65 мільярда переглядів.

Минулими вихідними «Дивні дива» тримались у топ-10 Netflix у 93 країнах світу. Вони стали настільки популярними, що перегляди попередніх сезонів також зросли. Усі чотири сезони зараз у шістці серіалів, які найбільше переглядали протягом вихідних. Не відстає лише «Академія Амбрелла».

Netflix має заплутану систему вимірювання популярності шоу. Він відстежує, скільки серіал переглядали протягом 28 діб після випуску. На ці цифри сильно впливає те, як випускалися епізоди, яка їх довжина та інші фактори. Можна сказати, що успіх «Дивних див» підкреслює фурор «Гри в кальмара». «Дивні дива» на години довші та мали широку рекламну кампанію, що тривала місяці.

Хоча «Гра в кальмара» досі перевершує «Дива» за кількістю переглянутих годин, новинка ще може перемогти. Netflix не врахує перегляди перших серій, однак останні – довгі, як повнометражні фільми – ще можуть зібрати необхідні години. 

Можна не сумніватися, що завершення популярної історії Netflix готуватиме щось дуже яскраве. Це саме та довга франшиза, яку компанія відчайдушно створювала в останні роки – тож «Дивні дива 5» мають бути вражаючими.