У спадок від СРСР, в якому, як відомо, не було сексу, Україні разом з усіма іншими проблемами дісталося законодавство, що відносить створення та розповсюдження еротичних та порнографічних матеріалів до кримінальних правопорушень. Зокрема йдеться про Статтю 301 Кримінального кодексу України та закон “Про захист суспільної моралі”.

З роками законодавство доповнювалося, проте не мінялося за своєю суттю, що створювало, на перший погляд, курйозні історії. Такі як контрольні закупки поліцейськими порнографії або 3 роки умовно для дівчини за продаж власних нюдсів. Проте це все не тільки створює проблеми для повнолітніх авторів дорослого контенту та додаткові витрати для платників податків, які витрачаються на переслідування таких осіб, але й не відповідає законодавству більшості розвинених країн.

Щоб змінити ситуацію та нарешті легалізувати еротику та порно на сайті Президента було створену петицію. Її автор посилається на недосконалість законодавства та пропонує його поміняти, проте не уточнює які саме закони потрібно змінити.

“Сам закон дуже узагальнений і дає простір на його трактування по різному. Зокрема, він погано пояснює, де еротика у мистецтві, а де еротика як порно і була величезна кількість випадків, коли дівчат засуджували саме за еротику по статтях порнографії. Навіть на юридичних консультаціях юристи говорять, що від того, чи дати хабара залежить, як правоохоронна система трактуватиме законодавство. Цей закон розвиває корупцію і має бути негайно вилучений!” – пише автор петиції.

Підписати петицію можна за цим посиланням.