З моменту початку експерименту з повністю безпілотними автівками, у компанії Cruise вже були випадки, коли її піддослідні створювали проблеми на дорогах. Один епізод змусив поліціянтів понервувати, коли машина не одразу зупинилася на вимогу правоохоронців, а ще одного разу таксі перегородило рух пожежникам.

На цей раз декілька таких машин заблокували дорогу на двох вулицях Сан-Франциско. Вони згуртовано стали на місці та зупинили рух. Жодних причин або пояснення такій поведінці «безпілотників» не було.

«На початку цього тижня у нас виникла проблема, яка призвела до того, що деякі наші транспортні засоби зібралися разом. Хоча це було вирішено і жоден пасажир не постраждав, ми приносимо вибачення всім, хто зазнав незручностей» — прокоментував представник Cruise.

Інцидент продовжувався пару годин, допоки представники компанії не прибули на місце та самостійно не переставили машини.

Cruise дозволено їздити містом з 10 вечора до 6 ранку, тому великої проблеми від цього не сталося. Але від потрапляння у соціальні мережі Reddit та Twitter це не врятувало, де користувачі встигли обуритися блокуванням та припустити, що це початок повстання машин.

Муніципальне транспортне управління Сан-Франциско не прокоментувало, як саме будуть вирішуватися подібні інциденти та який штраф може отримати компанія. До того ж такі випадки демонструють необхідність доопрацювання як законодавства, так і власних протоколів поведінки компаній.