Наразі у світі є не так багато місць, де дозволена їзда безпілотних автівок. Сан-Франциско у США було одним із перших міст, де місцева влада дозволила подібні експерименти, і тепер там навіть є служби таксі без водіїв.

Оскільки «навчання» штучного інтелекту ще займе доволі багато часу, обійтися без помилок та курйозів не вийде. Зазвичай це дрібнички на кшталт затримання руху перед пішохідним переходом чи їзда ввечері із вимкненими фарами (був випадок, коли таку автівку зупинили місцеві копи та були трохи здивовані, адже за кермом нікого не було). Але, на жаль, є й небезпечніші ситуації.

На початку квітня о 4-й ранку пожежна машина SFFD їхала на виклик. Перед нею на дорозі стояло сміттєприбиральне авто, яке пожежники намагалися оминути зустрічною смугою. Але там як раз рухався автономний автомобіль Cruise (General Motors), який просто зупинився та не рухався, таким чином заблокувавши дорогу. Будь-який водій у такому випадку від’їхав би назад, звільнивши проїзд для рятувальників, або зорієнтувався заздалегідь, та завчасно залишив би місце для маневру спецтехніки. Але «робот» розгубився.

Безпілотна автівка компанії Cruise блокувала дорогу пожежникам у Сан-Франциско

Дорогу звільнив керманич сміттєвоза, коли побачив неладне та надав дорогу пожежній вантажівці. Але в результаті цієї ситуації, як зазначають пожежники, така затримка призвела до зайвих травм людей та більших руйнувань майна потерпілих. Пожежний департамент знову звернувся до Комісії комунальних послуг Каліфорнії, додаючи, що автівки Cruise часто зупиняються у смугах для громадського транспорту, що також затримує рух рятувальників.

Речниця компанії General Motors Тіффані Тесто (Tiffany Testo) підтвердила, що такий інцидент дійсно мав місце. За її словами автономний автомобіль коректно відреагував на наближення пожежної машини, зупинився та зв’язався з технічним відділом компанії, де є можливість дистанційно скерувати авто. Проаналізувавши записи камер та інших сенсорів на автівці, компанія побачила, що рух пожежники продовжили через 25 секунд після «зустрічі» з машиною Cruise.

Також Тіффані додала у заяві, що компанія співпрацює з пожежниками та контактувала з ними стосовно цього випадку. Хоча у зверненні пожежного департаменту вказано, що запропонована ними зустріч ще не відбулася.

Безпілотна автівка компанії Cruise блокувала дорогу пожежникам у Сан-Франциско

Як стверджують розробники, передбачити заздалегідь та підготувати автономну автівку до будь-яких ситуацій неможливо, тому подібні нестандартні ситуації можуть траплятися й надалі. Саме тому компанії вкладають додаткові ресурси у людей, які можуть дистанційно керувати машинами у таких випадках.

Зараз автівки компанії Cruise можуть здійснювати перевезення пасажирів з 10 години вечора до 6 ранку, але не можуть їздити під час дощу або туману. Також вони не можуть пересуватися усім містом, а покривають приблизно 70% його території. Міські керманичі висловлюють своє занепокоєння тим, що ці авто можуть здійснювати зупинку у смугах громадського транспорту. До того ж програмне забезпечення передбачає висадку пасажирів у смугах руху, якщо ситуація на дорозі дозволяє це зробити.

Окрім General Motors у Сан-Франциско також є автономні автівки компаній Alphabet та Amazon.