Безпілотні автомобілі Cruise ще з лютого працюють у Сан-Франциско у якості таксі. Жодних проблем з ними досі не виникало, однак минулими вихідними один з автомобілів дивно відреагував на прохання поліції зупинитись. 

Відео цієї ситуації опублікували 2 квітня – однак воно стало популярним після того, як його 10 квітня поширив у Твіттері користувач Сет Вайнтрауб (Seth Weintraub). Можна побачити, як спершу автомобіль слухняно зупиняється на вимогу поліції, однак потім зрушує з місця і переїжджає трохи далі по вулиці. Поліцейські, збентежені ситуацією, наздоганяють «порушника». Ймовірно, вони зупиняли таксі через вимкнені фари. 

На наступний день після поширення відео, Cruise прокоментував ситуацію. Компанія пояснила, що автомобіль поступився поліції та переїхав до найближчого безпечного місця для зупинки.

«Офіцер зв’язався з персоналом Cruise і жодних штрафів не виписали. Ми тісно працюємо з поліцією Сан-Франциско щодо того, як взаємодіяти з нашими автомобілями, в тому числі надаємо номер телефону, за яким вони можуть дзвонити у подібних ситуаціях», – повідомили у компанії. 

Безпілотні автомобілі Cruise стають все більш поширеними на вулицях Сан-Франциско, тому, ймовірно, ситуації будуть повторюватись. Компанія навіть зняла відео щодо того, як правильно взаємодіяти з їх автівками.