Питання переходу між різними операційними системами доволі важке для звичайних користувачів. Тому виробники намагаються, наскільки це можливо, полегшити цей процес. У квітні Google зробила застосунок для iOS — Switch to Android. Саме він має допомогти користувачу змінити iPhone на Android.

Спочатку він допомагав мігрувати лише на Pixel, але тепер має працювати зі всіма смартфонами з операційною системою Android 12. Тож перенести дані можливо з мінімальними зусиллями та втратами.

Сповістивши про це, в Google доповнили запис в блозі десятьма причинами, чому варто перейти на Android (хоча в самому тексті наголос зроблено на «наші улюблені функції»):

  1. «Виражайте себе по-новому» — йдеться про фірмовий месенджер з підтримкою RCS та Gboard;
  2. «Відеочати з будь-ким, будь-де» — звісно, Google Meet, але також пригадується WhatsApp та навіть FaceTime, який може працювати в браузері;
  3. «Налаштуйтеся на улюблену музику» — можна було б подумати, що це натяк на YouTube Music, але тут компанія говорить про стримінгові сервіси взагалі, окремо наголошуючи, що Apple Music працює і на Android;
  4. «Ваші улюблені застосунки та більше» — не пригадати Google Play неможливо;
  5. «Конфіденційність насамперед» — як і Apple, Google робить чимало для захисту даних користувача та забезпечує безпеку при користуванні Мережею, захищає від спаму та фішингу тощо;
  6. «Більше пристроїв, які краще працюють разом» — своя екосистема є не лише в Apple й не пригадати «хромбуки», «розумні» годинники з Wear OS, Google TV тощо також не можна. Про всяк випадок тут додали, що Android-смартфони працюють з навушниками AirPods.
  7. «Робіть більше за допомогою застосунків та сервісів Google» — не потребує коментарів;
  8. «Діліться музикою, фотографіями та іншим між різними пристроями» — свій аналог AirDrop у Google також є;
  9. «Налаштуйте головний екран за допомогою віджетів» — те, що Apple тільки почала опановувати, на Android було завжди. І це віджети;
  10. «Технології, які важливі кожному» — в Android також є допоміжні інструменти для людей з порушеннями зору та слуху. 

Чесно кажучи, в маркетинговому відділі Google могли краще пошукати справжні «10 причин переходу на Android», тому що у такому вигляді це більше схоже на «ми теж так можемо», замість «у цьому ми сильніші».

Зрештою, у першу чергу допис мав повідомити, що Switch to Android вже допоможе перемістити дані з iPhone на Android. Разом з цим на окремій сторінці можна знайти інструкцію по міграції.