Двобій мобільних операційних систем, певно, ніколи не закінчиться. З часом можуть змінитися сторони, але різних «таборів» завжди буде щонайменше два. Наразі це iOS та Android. Та іноді з різних причин користувачі змінюють свої вподобання та мігрують на суперницькі пристрої. Пришвидшити цей процес та зробити його більш дружнім для користувача мають відповідні додатки, які допомагають перенести найнеобхідніші дані зі старого смартфону на новий.

Компанія Google ще працює над фірмовим додатком Switch to Android, який спростить міграцію з iPhone на Android-смартфон. Це анонсований минулого літа застосунок, який є відповіддю на Move to iOS від Apple. Наразі він не доступний через пошук в AppStore й не всі його функції працюють як слід, та отримати його можна за відповідним лінком. 9to5Google знайшли спосіб встановити додаток та продемонстрували, як саме зараз працює міграція з iOS на Android.

Процес дійсно простий, але все ж потребує більше дій, ніж перенесення даних між двома iOS- чи Android-пристроями. Після встановлення з’єднання між смартфонами, застосунок перенесе контакти, повідомлення, фото та відео, а також застосунки, якщо у Google Play Store є відповідні версії.

Тут варто зазначити, що фото та відео будуть перенесені лише ті, які зберігаються на самому iPhone, а не у хмарному сховищі в iCloud. На такий випадок застосунок має окрему інструкцію по перенесення даних. Також опція з встановленням застосунків зараз працює тільки через дротове з’єднання.

Ще в процесі міграції Switch to Android нагадає вимкнути iMessages, щоб власник нового Android-смартфона зміг отримувати SMS-повідомлення від інших користувачів з iPhone, як звичайні SMS. Якщо цього не зробити, власний сервіс від Apple, який працює виключно між пристроями з iOS та macOS, не дозволить отримати SMS з інших iPhone, все ще пересилаючи їх через iMessages.

На завершальному етапі перенесення даних буде інструкція для трансферу інформації з iCloud в Google Drive та Google Photos.

9to5Google підготували невелике відео про роботу наявної версії нового застосунку.

Коли саме з’явиться фінальна версія додатку Switch to Android компанія Google поки що не повідомляла.