Ракета, яка врізалась у Місяць четвертого березня, залишила подвійний кратер на його поверхні. Що це за ракета, досі залишається загадкою, однак NASA вдалось сфотографувати місце її падіння. 

Як пояснює космічна агенція, зазвичай маса відпрацьованої ракети зосереджується з одного кінця. Щоб утворився подвійний кратер, як на фото, маса має бути на обох. У цьому випадку східний кратер має діаметр 18 метрів, а західний – 16. 

Жодне інше падіння ракети на Місяць ніколи не створювало подвійного кратера. В цьому є хороша новина – незвичний результат нинішнього падіння може зрештою допомогти визначити, яка ракета його спричинила. 

Нагадаємо, у січні цього року астрономи-аматори заявили, що другий ступінь ракети Falcon 9, запущеної у 2015 році, зіткнеться з Місяцем 4 березня. Згодом виявилось, що, найімовірніше, це китайська ракета, запущена у 2014 році. 

Ця місячна місія відправила невеликий космічний корабель до супутника Землі як попередній тест для можливого повернення місячного зразка. Час запуску та траєкторія майже точно збігаються з орбітою об’єкта, який в березні впав на Місяць.