Учорашні та сьогоднішні масовані ракетні обстріли міст України в черговий раз підняли питання ППО та сучасних винищувачів для ЗСУ. Наразі цю тему починають жваво обговорювати в Вашингтоні на різних рівнях, посилюючи тиск на уряд.

Ось, наприклад, CNN зняв інтерв’ю з двома українськими асами, які розповідають, чим саме американські винищувачі допоможуть українцям. Дякуємо нашим воїнам на псевдо Moonfish та Juice. Окрема подяка актору Шону Пенну, який вже не вперше просуває цю тему в США.

Цілком цей матеріал CNN присвячений так званому Ukraine Fighter Pilots Act, законодавчій ініціативі політика-республіканця Адама Кінзінгера та демократки Кріссі Хулахан щодо початку навчання українських військових пілотів в США. І Кінзінгер, і Хулахан до початку політичної кар’єри проходили службу у ВПС США. Кінзінгер пілотував повітряні танкери та розвідувальні літаки під час операції в Іраку, має звання підполковника так продовжує службу у складі Повітряних сил Національної гвардії США.

А цікаво було б подивитися, як довго хвалені радянські російські «вундервафлі» встоять проти американських винищувачів попереднього покоління.