Запорізька райдержадміністрація підтвердила, що сонячні панелі електростанції «Тоkmak Solar Energy» демонтують і вивозять окупанти. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на Запорізьку РДА. 

Спершу у Запорізькій ОДА запевняли, що інформація про грабунок не відповідає дійсності, а всі сонячні панелі на місці. Згодом керівник Запорізької РДА Олег Буряк підтвердив, що окупанти намагаються «тихо» вивозити майно сонячної електростанції. Він додав, що повну інформацію нададуть згодом. 

Нагадаємо, 23 червня стало відомо, що окупанти протягом довгого часу розбирають і вивозять електростанцію «Тоkmak Solar Energy». Про це повідомило місцеве видання з посиланням на місцевих жителів. Електростанція розташована поблизу окупованого зараз Токмака у Запорізькій області. До того, як інформацію про грабунок підтвердили, її намагались перевірити за допомогою супутникових знімків. 

«Тоkmak Solar Energy» має потужність у 50 МВт та площу у 96,4 га. За свідченням Економічної правди, вона є п’ятою за величиною сонячною електростанцією в Україні.