Група технологічних компаній, серед яких найбільші гравці ринку, вирішила об’єднати зусилля та розробити стандарти сумісності для відкритого метавсесвіту. До організації під назвою Metaverse Standards Forum увійшли Meta, Microsoft, Huawei, NVIDIA, Qualcomm, Sony Interactive Entertainment, Epic Games, Unity та Adobe.

У списку очевидно не вистачає двох великих гравців, які вже мають проєкти для метавсесвіту – Apple та Google. Нагадаємо, Apple протягом кількох останніх років розробляє гарнітуру доповненої реальності. Очікується, що компанія займе важливе місце у метавсесвіті, коли випустить свій девайс. Google також працює над власною AR-гарнітурою під назвою Project Iris. 

Також до організації не ввійшли Niantic – розробник Pokémon Go, та Roblox. Оскільки участь в об’єднанні безплатна й відкрита для всіх компаній, вони можуть приєднатися пізніше. Як і будь-який інший, стандарт для метавсесвіту досягне успіху тільки тоді, коли компанії, особливо великі гравці, його приймуть. 

«Численні лідери галузі заявили, що потенціал метавсесвіту буде найкраще реалізований, якщо його побудують на основі відкритих стандартів», – йдетьс у прес-релізі Metaverse Standards Forum

Організація також зазначає, що фокусуватиметься на «прагматичних проєктах, заснованих на діях». Серед них – проведення хакатонів та робота над інструментами з відкритим кодом, які допоможуть пришвидшити тестування і прийняття стандартів метавсесвіту. Очікується, що члени форуму почнуть зустрічі в липні.