Google придбала Raxium – п’ятирічний стартап, що займається технологією MicroLED. Вона може стати ключовою у створенні нового покоління гарнітур доповненої, віртуальної та змішаної реальності. Про це повідомив Рік Остерлох, керівник апаратного забезпечення Google. 

Цей крок доводить, що Google стоїть на порозі великого зрушення у галузі AR. Раніше у компанії підтвердили, що придбали виробника окулярів North у 2020 році та наймають інженерів для створення операційної системи доповненої реальності. 

У січні стало відомо, що Google Labs створює AR-гарнітуру під назвою Project Iris. Ним керують ті ж люди, що й Project Starline – демо відеочату з високою роздільною здатністю, яке показали минулого року. 

Вперше про те, що Google придбали Raxium, стало відомо минулого місяця. Тоді ж зауважили, що технологія MicroLED може знадобитись для створення AR-дисплеїв, які будуть більш енергоефективними за інші рішення, проте залишатимуться кольоровими. 

MicroLED дисплеї можуть допомогти Google зробити кращу й дешевшу AR-гарнітуру

Над технологією MicroLED в AR-гарнітурі також працюють інші компанії – такі як Oppo, Apple та Vuzix. Водночас виникає конкуренція з компаніями, які працюють з гарнітурами доповненої реальності. Microsoft вже створила свою гарнітуру HoloLens – тоді як Apple, Meta, Snap та інші вкладають значні кошти у розробку власного обладнання. 

Згідно з сайтом Raxium, екран Super AMOLED на смартфоні має крок пікселя (відстань між центром одного пікселя і центром сусіднього) приблизно у 50 мікрон. У той час MicroLED може зменшити його до 3,5 мікрон.