Сучасні смартфони переважно майже однакові. Практично всі флагмани дуже стримано підходить до якихось нестандартних рішень у зовнішності. Розрізнити їх частіше за все можна лише за окремими деталями на кшталт блоків камер, розміщення елементів керування, вирізів фронтальних камер тощо.

Новий стартап Карла Пея (Carl Pei), колишнього співзасновника OnePlus, пішов трохи другим шляхом. Минулого року компанія представила TWS-навушники ear (1) з частково прозорим корпусом, що шанувальникам електроніки сподобалося. 

На цей рік компанія запланувала випуск свого першого смартфона phone (1). Частково його вже показали на фото, але основну ідею вони все одно не передавали. Не дочекавшись релізу, компанія надала смартфон блогеру Маркесу Браунлі (MKBHD), який детальніше показав, в чому саме «фішка» цього смартфона.

Окрім того, що задня частина корпусу прозора, під склом є 900 світлодіодів, які формують декілька зон підсвічування. Вони отримали назву Glyph Interface. Таким чином смартфон може по-різному сигналізувати про дзвінки або повідомлення (синхронізуючи підсвічування з різними рингтонами), демонструвати статус батареї під час заряджання, окремо підсвічувати зону індукційної зарядки, коли вона працює тощо.

Також це можна використовувати як додаткову підсвітку для фото та відеозапису в темряві. Разом з цим є окремий червоний індикатор, який сигналізує про запис відео.

В усьому іншому дизайн Nothing phone (1) нагадує iPhone 12, у якого майже така сама форма корпусу, розташування та кількість камер. Але судити це буде простіше вже після презентації пристрою, яка запланована на 12 липня.

І все ж, рішення з підсвічуванням на корпусі вже зараз виглядає цікаво та оригінально.