Виробники смартфонів часто зіштовхуються зі «зливами» інформації про свої ще не анонсовані новинки, а іноді навіть самі провокують їхню появу, щоб підігріти інтерес покупців. Проте є й випадки, коли компанія ще задовго до анонсу публікує основну інформацію та зображення свого майбутнього смартфона. Так, зокрема, в останні роки робить Google зі своїми моделями Pixel. Цікаво, що одна з інвестицій Google – стартап Nothing йде майже тим самим шляхом.

Вже 12 липня Nothing планує представити свій перший смартфон, що отримає просту назву – phone (1), і не чекаючи наміченої дати, компанія почала публікувати зображення його дизайну. Вже відомо, як буде виглядати тильна частина смартфона.

Одним із засновників Nothing разом з Карлом Пеєм, який свого часу створив OnePlus, є шведський виробник електроніки та синтезаторів Teenage Engineering. Саме він значною мірою впливає на зовнішній вигляд продуктів Nothing, тому починаючи зі свої дебютних безпровідних навушників ear (1), компанія використовує мінімалістичний дизайн з прозорими панелями, які підкреслюють внутрішню структуру пристрою.

Так виглядає phone (1) – перший смартфон від Nothing

З огляду на вигляд тильної частини, Nothing phone (1) буде виконаний в тій же концепції, що й ear (1), хоча всі  «нутрощі» смартфона будуть прикриті білими панелями, проте користувач побачить їхні силуети, зокрема котушку системи безпровідної зарядки.

Як видно, Nothing не женуться за кількістю камер, в phone (1) буде всього два модулі. Компанія загалом не розкриває деталі щодо технічних характеристик моделі, відомо тільки, що вона буде використовувати процесор Snapdragon від Qualcomm. Окрім того, за чутками смартфон отримає плаский 6,55-дюймовий FHD+ OLED дисплей з вирізом під селфі-камеру по центру верхньої частини панелі.

Nothing phone (1) буде працювати на операційній системі Android, проте з власним інтерфейсом Nothing Launcher. Компанія обіцяє майбутнім користувачам смартфона три роки оновлення Android та чотири роки оновлення безпеки.

Більше деталей про phone (1) дізнаємося вже незабаром, судячи з усього Nothing не буде чекати анонсу 12 липня, а поступово публікуватиме інформацію про свій перший смартфон, щоб втримати увагу публіки.