За два тижні після релізу Diablo Immortal від Blizzard заробив для ігрової студії близько $24,3 мільйона, причому тільки на мобільних операційних системах. Такою оцінкою поділилася аналітична фірма Appmagic, повідомляє Engadget. За її даними безплатну гру за той же період завантажили майже 8,5 мільйонів разів, 26% завантажень походять зі США, як і основна частина доходу Blizzard від Diablo Immortal. На сьогодні американські гравці принесли близько 43% усіх доходів від гри.

Цікаво, що користувачі Android та iOS витрачали гроші на гру майже однаково, дохід від App Store склав $13 мільйонів, а від Google Play – $11,3 мільйона.

Щоб помістити ранній фінансовий успіх Immortal у контекст, Hearthstone, єдина інша мобільна гра, яку випустили Blizzard, за травень заробила близько $5 мільйонів. Попри негативну реакцію на систему монетизації Immortal, грі одразу пророчили велику популярність. Багатьох шанувальників серії навіть більше хвилював сценарій, коли гра стала настільки успішною для Blizzard, що це вплине на систему монетизації майбутніх ігор студії.

Поки що цей страх видається безпідставним. Генеральний менеджер франшизи Diablo Род Фергюссон нещодавно заявив, що Diablo IV матиме інший набір систем монетизації, ніж Immortal. «Щоб бути зрозумілим, D4 – це гра за повну ціну, створена для аудиторії ПК/PS/Xbox», – написав він у Твіттері після нещодавнього показу гри на презентації Microsoft Summer Game Fest. Окремо Blizzard оголосила, що Overwatch 2 покінчить з лутбоксами, тож будемо сподіватися, що студія не зверне з цього шляху.