Історія з Джеком Суїні, який створює для Твіттеру ботів, щоб відстежувати та публікувати перельоти знаменитостей, отримала несподіване продовження. Як вже відомо, Ілон Маск намагався спочатку відкупитися від стеження, запропонувавши $5000, але коли той попросив більше, то просто заблокував всі пов’язані зі Суїні акаунти у Твіттері.

Проте зараз хлопець повідомив, що він припиняє ділитися у Твіттері даними про перельоти Марка Кьюбана після того, як мільярдер звернувся до нього щодо проблем з конфіденційністю. Як стало відомо Business Insider, протягом приблизно чотирьох місяців Кьюбан і 19-річний Джек Суїні переписувалися у Твіттері через обліковий запис @MCubansJets, який слідкував за кількома літаками мільярдера.

«Ви не стурбовані проблемами безпеки під час відстеження літаків?» – Кьюбан запитав Суїні в повідомленні через Twitter у лютому.

«Не всі на цій платформі стабільні. Багато з них можуть бути ірраціональними та небезпечними», – продовжив писати мільярдер. «Ви скажіть мені, чого ви хочете, щоб я міг покінчити з цим ризиком для безпеки моєї родини».

Кьюбан підтвердив Insider, що повідомлення були справжніми. Він сказав, що спочатку відправив скаргу про обліковий запис модератором Twitter, але його видалили лише на кілька тижнів.

Своєю чергою, Суїні повідомив, що він не вважає, що облікові записи становлять серйозну проблему безпеки, оскільки дані вже доступні в інтернеті через загальнодоступні сайти відстеження повітряного руху, такі як ADS-B Exchange. Він просто розміщує їх у Твіттері за допомогою ботів, які публікують дані з вебсайтів.

«Я готовий закрити деякі облікові записи, але я не збираюся робити це дарма», — сказав Суїні.

Протягом останніх кількох місяців підліток почав відстежувати широкий спектр літаків, на борту яких були такі зірки, як Том Круз і Тейлор Свіфт, а також політичні та діячі з IT-бізнесу, такі як Цукерберг. Суїні сказав, що для налаштування облікових записів знадобилося трохи попрацювати, але тепер він може зібрати їх приблизно за 15 хвилин.

Суїні погодився вимкнути бота @MCubansJets у Твіттері навесні після того, як Кьюбан запропонував йому підтримку у бізнесі. Обліковий запис, на який підписалися майже 3000 осіб, не видалено, проте він не ділиться даними про подорожі Кьюбана з 7 квітня. Суїні сказав Insider, що більше не ділиться даними у Твіттері, але все ще відстежує мільярдера на своєму акаунті в Discord.

«Покінчивши з цим, ти матимеш мене як друга на все життя», – написав Кьюбан Суїні в приватних повідомленнях Твіттера. «Ймовірно, Ілон є твоїм другом на все життя, і я припускаю, що для тебе це набагато цінніше, ніж вартість Tesla. Колись ти можеш розпочати бізнес, і тобі знадобиться моя допомога».

Кьюбан дав Суїні свою електронну адресу в обмін, але підліток пізніше повідомив, що розчарований цією пропозицією. Після цього він попросив зустрітися з Кьюбаном на грі «Даллас Маверікс» — командою, яку мільярдер купив у 2000 році приблизно за $280 мільйонів — і Кьюбан погодився. Хоча, Суїні сказав, що дата не була призначена.

«Він сказав багато речей, щоб спробувати змусити мене зупинити бота, але він не доклав зусиль», – каже Суїні.

Коли Insider зв’язався з мільярдером, то здавалося він не знав, що бот у Твіттері припинив ділитися даними про його рейси, але сказав, що буде виконувати свою обіцянку і не вживатиме жодних подальших дій проти Суїні, якщо він і надалі припинить відстежувати свою подорож.

«Це угода, яку я уклав. Я відповім на його ділові питання», – сказав Кьюбан.