Компанія Microsoft 15 червня офіційно припинила роботу браузера Internet Explorer, який давно застарів та був замінений на Microsoft Edge в якості стандартного для Windows. Проте, як виявилося, не всі країни були готові до прощання з IE. Як повідомляє інформаційне агентство NIKKEI Asia, в Японії розгортається відчуття паніки через зупинку роботи застарілого браузера, адже багато приватних компанії та органів влади країни до останнього зволікали з оновленням своїх вебсайтів.

Як повідомляється, ще з квітня токійський розробник програмного забезпечення Laptop Engineering & Consulting був завалений запитами про допомогу. Його клієнтами є переважно органи влади, грошово-кредитні установи та виробничі та логістичні корпорації, які покладаються на вебсайти, що можуть нормально працювати виключно в Internet Explorer. Зараз багато клієнтів Laptop Engineering & Consulting терміново переходять на Google Chrome.

Березневе опитування, проведене постачальником корисних інформаційних ноу-хау Keyman’s Internet, показало, що багато організацій в Японії покладалися виключно Internet Explorer: 49% респондентів сказали, що вони використовували браузер для роботи.

Респонденти зазначали, що Internet Explorer використовувався для адміністрування відвідуваності працівників, розрахунків за рахунками та різних внутрішніх інструментів. В деяких випадках у компаній навіть немає альтернативи Internet Explorer для сайтів, які використовуються для обробки замовлень. Понад 20% цих респондентів не знали або не знайшли найкращого способу переходу на інші браузери після завершення роботи Internet Explorer.