В це важко повірити, але Internet Explorer все ще вважався “живим”. Перший реліз IE відбувся 27 років тому, у 1995 р., піку популярності браузер Microsoft набув у першій половині 2000-х (коли його частка становила неймовірні 95%) — після чого почав поступово здавати позиції і поступатися численній альтернативі.

Розробка нових функцій для Internet Explorer була зупинена у 2016 році, через рік після запуску нового браузера — Microsoft Edge. З усім тим, підтримка IE продовжувалася до останнього часу, але лишилося йому вже недовго — за повідомленнями, Microsoft остаточно “закриє” Internet Explorer вже 15 червня.

Менеджер розробки Microsoft Edge Sean Lyndersay зазначає, що новий браузер Microsoft швидший, безпечніший та сучасніший, тож за ним майбутнє, до того ж в Edge є вбудований “режим IE”, тому за необхідності запустити застарілу програму чи відвідати старі сайти, несумісні з сучасними браузерами, можна буде використовувати саме його.

До речі, згідно зі статистикою Google Analytics, у червні Mezha.Media відвідав 21 користувач Internet Explorer — тож ми рекомендуємо їм нарешті замислитись над “переїздом” до іншого браузера.