В продовження теми ігрових кіноадаптацій — днями стало відомо, що за серією ігор Duke Nukem таки збираються зняти кінофільм.

Про це повідомив ресурс The Hollywood Reporter — за його інформацією, Legendary Entertainment (Dune, Godzilla vs. Kong, Jurassic World, WarCraft тощо) придбала права на екранізацію легендарної гри у Gearbox Software, яка останні роки не полишала сподівань зняти фільм самотужки. Перші згадки про нього датуються ще 2018 роком, тоді Gearbox сумісно з Paramount намагалася запустити фільм у виробництво, причому на головну роль планувався рестлер та актор John Cena (The Suicide Squad, Peacemaker).

Продюсерами кіно про Дюка Нюкема, крім самої Legendary Entertainment, виступлять також автори телесеріалу Cobra Kai — Josh Heald, Jon Hurwitz та Hayden Schlossberg. Також у продюсерському кріслі опиниться Jean Julien Baronnet, який був зайнятий в цій адаптації з самого початку, ще за участі Gearbox Software (в минулому, поміж іншого, він виступав продюсером екранізації Assassin’s Creed).

Зйомки розпочнуться ще нескоро — студія зараз знаходиться в пошуках автора сценарію і режисера майбутньої стрічки.