Під час проведення виставки CES 2022 Sony поміж іншого нарешті офіційно підтвердила наступне покоління своєї гарнітури віртуальної реальності.

Як і очікувалося, вона отримала назву PlayStation VR2, використовується разом з новим контролером VR2 Sense та призначена для використання з PlayStation 5. Компанія розкрила її технічні характеристики: роздільна здатність OLED-дисплеїв — по 2000×2040 точок на око, кут огляду 110°, частота оновлення 90 або 120 Гц. Також заявлена підтримка 4K HDR.

PlayStation VR2 оснащена вбудованими камерами для відстеження рухів голови та контролерів, тож додаткова камера на телевізорі вже не потрібна. Також PS VR2 зможе відстежувати напрямок погляду гравця, крім того, Sony заявляє, що в ній є вбудований мотор для створення так званого “headset feedback”: компанія пояснює його дію на прикладах імітації прискореного серцебиття під час якоїсь загрози або “створення відчуття об’єктів, що проходять повз голову персонажа” (щоби це не значило). Сподіваємось, що бити по голові цей мотор буде не дуже сильно.

Поки що Sony не повідомляє ціну та доступність нової гарнітури, натомість розповіла про перший VR-проєкт із її підтримкою: ним стане Horizon Call of the Mountain від Guerilla Games та Firesprite.