Чергове розширення карти симулятора далекобійника Euro Truck Simulator 2 під назвою Heart of Russia, повинно було вийти навесні 2022 року, але внаслідок російсько-української війни студія SCS Software вимушена відкласти його на невизначений термін. Тобто у компанії є готовий DLC, в який вкладено багато часу і грошей, а випустити його вона не може, побоюючись репутаційних втрат. Про це глава SCS Software Павел Шебор розповів чеському виданню Vortex.

Зараз ми вже не можемо випустити це DLC. Росіяни просто не зможуть його купити, то й сам факт релізу можуть вважати провокацією. Ми чекатимемо коли все закінчиться і сподіватимемося на краще. Навіть якщо ми випустимо зараз DLC Heart of Russia й перекажемо усі гроші Україні, багато фанатів все одно буде незадоволені тим, що ми просуваємо реліз, який взагалі не повинні рекламувати. – каже Павел Шебор.

Крім того, інший представник SCS Software, менеджер з маркетингу та PR Даніель Немець згадав, що люди в спільноті розділилися на два табори – одні вимагали, щоб студія припинила роботу над DLC і відразу ж почала працювати над українським доповненням, а інші вважали, що Heart of Russia все ж таки треба довести до кінця і випустити.

Раніше, 4 березня 2022 р., SCS Software випустила невелике доповнення Euro Truck Simulator 2 – Ukrainian Paint Jobs Pack, яке містить декілька варіантів української скінів для вантажівок. 100% коштів з продажу цього DLC, яке для українців коштує лише 19 грн, перераховуються на рахунок благодійного фонду People in Need і підуть на допомогу українським біженцям. Прикро, що для того, щоб SCS Software нарешті зробила це DLC, про яке українські гравці питають вже більш ніж 5 років, знадобилася війна.