На вечірку складаних смартфонів купертинці значно запізнюються. Наприклад, Samsung влітку випустить вже четверті версії Galaxy Z Fold та Z Flip, тоді як Apple нічого не може запропонувати у противагу. Але це зовсім не означає, що компанія не займається розробкою подібного ґаджета.

Згідно з інформацією від інсайдера Мін-Чі Куо, в Apple є закриті тести складаних смартфонів. І є версія, що компанія обрала для тестової моделі кольоровий E Ink-дисплей. Такий екран використовується з зовнішньої сторони.

Apple тестує електронний паперовий дисплей (EPD) E Ink для майбутніх складних екранів кришки пристрою та планшетих версій застосунків. Завдяки своїй відмінній економії енергії кольоровий EPD має потенціал стати основним рішенням для складних пристроїв, які обов’язково повинні мати кришку/другий екран.

Тут варто зазначити, що конкуренти надають перевагу OLED-панелям. Такі мають кращу передачу кольорів та значно вищу частоту оновлення. Але використання E Ink дозволить сильно покращити автономність смартфона, аже ці дисплеї потребують значно менше енергії.

А от передбачення щодо дати виходу дуже невтішні. Мін-Чі Куо вже висловлював думку, що складані ґаджети від Apple не з’являться раніше 2025 року. Марк Гурман з Bloomberg також пригадував прототип подібного пристрою, але зі значно більшим 20-дюймовим складаним дисплеєм, потенційна поява якого запланована на 2026 рік.

Джон Портер (Jon Porter) з TheVerge непогано зауважив, що хоча Apple й значно затягує випуск складаних смартфонів, все одно має гарний козир в рукаві — iPadOS. Тим часом як такі ґаджети з операційною системою Android стикаються з різного роду проблемами з адаптацією застосунків під великі екрани, в Apple з підтримкою розробників буде значно краща ситуація. Хоча й тут варто зазначити, що за цей час з підтримкою ПЗ в Android все зміниться у кращий бік, адже складані смартфони продовжують збільшувати своє коло поціновувачів.