Попри те, що складані смартфони ще не можна побачити так часто, як звичайні флагмани, саме вони є одними з найтехнологічніших пристроїв на ринку, адже потребують незвичайних інженерних рішень. Поступово попит на такі ґаджети зростає, тому виробники продовжують працювати над цією категорією смартфонів. Найуспішнішими серед них є Samsung Galaxy Z Fold та Z Flip.

Навипередки офіційному анонсу, інсайдери вже починають отримувати інформацію про них. І, звісно, не тримають це у секреті.

Відомий під ніком OnLeaks Стів Хеммерстоффер (Steve Hemmerstoffer) продемонстрував, як буде виглядати Samsung Galaxy Z Fold4.

І на рендерах важко побачити суттєві зміни. Одразу впадати в очі тільки камери, які у нового Fold’у виглядають так само як у поточного флагмана компанії — S22 Ultra. Звісно, за винятком їх кількості. Тобто тепер блок камер не буде «загорнутий» суцільним виступом з корпусу, а кожен з об’єктивів буде окремо підійматися над усією панеллю. Виглядає мінімалістично, але, на мій погляд, доволі стильно.

Більш важлива зміна є у розмірах корпусу. Габарити розгорнутого Fold3 становлять 158,2×128,1×6,4 мм, а от Fold4 матиме 155×130×7.1 мм. Тобто він стане нижчим, але ширшим. Це відповідно має вплинути й на співвідношення сторін обох дисплеїв, адже стверджується, що їхні діагоналі не зміняться — 6,2 та 7,6 дюйма. Зовнішньому дисплею це точно не завадить. Для прикладу: в Oppo Find N дисплей нижчий, але ширший. І користуватися ним було зручніше (особливо це стосується клавіатури). Дуже цікаво дізнатися, як це буде з новим Fold.

Також Стів має зображення наступного Samsung Galaxy Z Flip. Четверта модель, здається, суттєвих відмінностей не зазнає. Зовнішність Z Flip4 повторює попередника, з мінімальною зміною габаритів (165,1×71,9×7,2 проти 166×72,2×6,9 у поточної моделі), отже основні оновлення варто чекати всередині пристрою.

Офіційні анонси актуальних складаних смартфонів Samsung відбулися у серпні 2021 року. Скоріше за все, наступники будуть представлені десь у той самий проміжок часу, тож на нас ще чекають додаткові подробиці від інсайдерів.