Під час учорашньої конференції Google I/O компанія не тільки представила новий “середньобюджетник” Pixel 6a, розумний годинник Pixel Watch, нові флагмани Pixel 7 та Pixel 7 Pro та навушники Pixel Buds Pro, але ще й анонсувала відродження Google Wallet — віртуального гаманця для зберігання банківських карт і різних документів.

Свого часу у Google вже був додаток з такою назвою, але у 2018 році компанія об’єднала тодішній Google Wallet з Android Pay і назвала новий сервіс Google Pay, яким ми й користуємося досі. Проте Google явно бракувало додатка з можливостями Apple Wallet — і схоже, новий Google Wallet виправить цю ситуацію.

Google Wallet – новий додаток, що має замінити собою справжній гаманець

Додаток зберігатиме найрізноманітніші документи: банківські картки, квитки на літаки чи концерти, цифрові посвідчення особи, ключі від автомобілів, сертифікати вакцинації, цифрові готельні ключі тощо. Словом, Google усерйоз намагається звільнити користувача від необхідності мати при собі “фізичний” гаманець. Деякі функції реалізуватимуться зовсім просто — так, квитки чи ковід-сертифікати можна буде просто сфотографувати, і додаток розпізнає і додасть їх автоматично, тоді як з іншими напевно буде більше “мороки” – наприклад, додавання посвідчень особи потребує взаємодії компанії з владою.

У більшості країн Google Wallet повністю замінить собою Google Pay, але на деяких ринках (США, Індія та Сингапур) Google Pay залишиться — проте використовуватиметься лише для переказу грошей між друзями, у той час, як платежі здійснюватимуться за допомогою Wallet. Як бачимо, Google не була б Google, якби не вирішила вкотре заплутати користувачів із назвами та функціями своїх додатків.

Google Wallet – новий додаток, що має замінити собою справжній гаманець

Google Wallet буде доступний для пристроїв на Android та Wear OS у 42 країнах (включно з Україною) на момент запуску, який відбудеться вже цього літа.