Завершилась основна частина цьогорічної конференції Google I/O, під час якої було презентовано один з найцікавіших смартфонів 2022 року – Pixel 6a. Зважаючи на успіхи свого попередника, новинка має усі шанси не просто їх повторити, а й суттєво перевершити.

Перше, на що звертаєш увагу – Google оновила дизайн моделі. Зовнішній вигляд Pixel 6a відповідає смартфонам Pixel 6 і Pixel 6 Pro. До речі, Google вже продала більше Pixel 6, ніж Pixel 4 і Pixel 5 разом узятих, що свідчить про дедалі більшу популярність пристроїв компанії. А також про те, що hardware-підрозділ Google рухається у правильному напрямку.

Pixel 6a можна придбати в одному з трьох кольорів: білому, чорному або м’ятному. Блок камер має характерний виступ, але його можна нівелювати за допомогою фірмових чохлів від Google.

OLED-дисплей Pixel 6a має діагональ 6,1 дюйма і роздільну здатність Full HD+. Частота оновлення екрана складає 60 Гц. І це, мабуть, єдиний технічний аспект, який хотілося б вдосконалити у даній моделі. Адже Samsung вже привчила нас, що навіть у середняках можна очікувати 90 Гц, а то і 120 Гц дисплеї. З іншої сторони, Pixel 6 коштує не набагато дорожче, тож якщо потрібен екран з вищою частотою оновлення, у вас є вибір.

Зате Pixel 6a отримав аналогічний чипсет Google Tensor, як і його брати по лінійці. Це означає, що смартфон пропонує ті самі фішки, які стосуються камери, опрацювання голосу, перекладу, як і Pixel 6/6 Pro. Звісно, є підтримка 5G (частоти sub-6GHz і mmWave). Оперативної пам’яті доступно 6 ГБ, місткість внутрішнього накопичувача – 128 ГБ.

Основна камера Pixel 6a складається з двох 12-мегапіксельних модулів (звичайний і ультраширококутний), як і в Pixel 5a, тож не варто очікувати на суттєвий прогрес. Хоча особисто у мене майже не було претензій до камери попередника. А ось в Pixel 6/6 Pro, нагадаю, головний сенсор має роздільну здатність 50 мегапікселів. Що стосується фронтальної камери, в Pixel 6a встановлено 8-мегапіксельний датчик.

Google Pixel 6a: новий дизайн, чипсет Tensor і подвійна камера

Google запевняє, що час автономної роботи Pixel 6a складає цілий день під час звичайного користування і до трьох днів у режимі енергоощадження. Хоча місткість акумулятора зменшилась до 4306 мАг, у порівнянні з 4680 мАг у Pixel 5a. Окрім того, Pixel 6a отримав співпроцесор безпеки Titan M2, підекранний сканер відбитків пальців, а також мінімум 5 років оновлень безпеки. А ось 3.5-мм аудіороз’єм залишився у минулому.

Google Pixel 6a: новий дизайн, чипсет Tensor і подвійна камера

Google Pixel 6a доведеться трохи почекати – передзамовлення на смартфон стартують лише 21 липня, а в продаж новинка надійде 28 липня. Вартість Pixel 6a складає $449.