Під час конференції Google I/O компанія Google нарешті офіційно анонсувала свій перший розумний годинник Pixel Watch, інформація про який почала з’являтися напередодні. Зокрема тестову версію пристрою встигли забути в ресторані, тож його дизайн не був сюрпризом. Проте деталей про новинку не так вже й багато, Google обіцяє випустити її у вересні, разом з новою флагманською серією Pixel 7.

Google офіційно анонсувала Pixel Watch

Ось що відомо на цей момент. Як і прототип, фінальна версія Pixel Watch буде мати круглу форму корпусу з випуклим склом, що прикриває дисплей. Грані корпусу будуть зроблені з переробленої нержавіючої сталі. Годинник отримає власну систему кріплення ремінців, вони будуть фіксуватися завдяки магнітам.

Pixel Watch буде працювати на основі «покращеної» версії операційної системи Wear OS 3, зокрема Google обіцяє оновлений інтерфейс з оновленою навігацією та розумними сповіщеннями. Окрім того, Pixel Watch отримають стандартні програми від Google, такі як Google Maps і Assistant, а також Google Wallet і Google Home, які будуть новими для Wear OS.

Google офіційно анонсувала Pixel Watch

Ще однією особливістю Pixel Watch стане інтеграція з програмами Fitbit, компанії яку Google купив за $2,1 мільярда. Таким чином, користувач зможе переглядати статистику частоти серцевих скорочень, відстеження сну та хвилин активної зони, побудованих на алгоритмах Fitbit. Користувачі також зможуть синхронізувати свої дані з обліковим записом Fitbit та переглядати їх у додатку сервісу, а також в інтернеті. Дані про здоров’я, зібрані на Pixel Watch, залишаться під компетенцією Fitbit, окремо від Google.

Під час презентації компанія не назвала ціну Pixel Watch, проте за її словами, це буде «продукт преміумкласу». Для роботи годинника буде потрібен телефон з ОС Android 8.0 або новішої версії та знадобиться обліковий запис Google. Таким чином, як і Samsung Galaxy Watch 4, Pixel Watch не будуть сумісні з iPhone, як і всі попередні годинники з Wear OS.