Можливість працювати віддалено для багатьох була сильною перевагою під час пошуку роботи. Минулі роки пандемії COVID-19 ще більше вплинули на настрої співробітників технологічних компаній з цього приводу. І ті часи продемонстрували, що бізнес й надалі може працювати без офісів. Наприклад, Airbnb взагалі відмовилася від офісу для усіх своїх співробітників. Але не всі компанії так можуть і хочуть. Apple — серед таких. Останні конфлікти керівництва і співробітників набувають все більшого розголосу.

Ініціативна група «купертинців» назвала себе Apple Together та вже звернулася до керівництва компанії з відкритим листом, де повідомляє, що приїздити в офіс в часи швидкісного інтернету та можливості відеочатів є занадто застарілим форматом організації робочого процесу.

«Робота в офісі — це технологія минулого століття, з епохи до всюдисущого інтернету з підтримкою відеодзвінків і використання одного внутрішнього додатка для чату», йдеться у листі. «Але майбутнє — це спілкування, коли це має сенс, з людьми, які мають відповідний внесок, незалежно від того, де вони базуються».

Додатково наголошується, що співробітники не мають жорстко контролюватися та можуть самостійніше вирішувати, як саме їм працювати.

«Тепер ми просимо вас, виконавчу команду, також проявити певну гнучкість і відмовитися від жорсткої політики Hybrid Working Pilot. Припиніть намагатися контролювати, як часто ви можете бачити нас в офісі. Повірте, ми знаємо, як кожен наш невеликий внесок допомагає Apple досягти успіху і що для цього потрібно».

Але так само вони і не відмовляються від робочих зустрічей та колективної роботи, просто це їм потрібно не так часто.

«Ми безперечно бачимо переваги особистої співпраці; вид творчого процесу, який дає можливість перебувати в одній кімнаті, не обмеженій технологіями. Але для багатьох із нас це не те, що нам потрібно щотижня, часто навіть не щомісяця, точно не кожен день. Hybrid Working Pilot — це один з найбільш неефективних способів дозволити всім перебувати в одній кімнаті, якщо час від часу виникає така потреба».

Згаданий Hybrid Working Pilot передбачає поступове повернення до офісу. Спочатку це був один обов’язковий день на тиждень в офісі. Але поступово кількість днів, коли необхідно приїжджати на роботу, збільшується. Такий план міг корегуватися в залежності від розповсюдження COVID-19. Наразі співробітники Apple мають навідуватися в офіс двічі на тиждень, а починаючи з 23 травня — тричі (у понеділок, вівторок та четвер). Звісно, після більшої свободи відносно місця перебування та організації сімейного життя тощо, тепер багатьох співробітників такі правила не влаштовують.

Ба більше, керівник machine learning-відділу Аян Гудфеллоу (Ian Goodfellow) взагалі звільнився. У своєму листі до колег він зазначив, що частково прийняв таке рішення через необхідність повернення до офісу:

«Я твердо переконаний, що більша гнучкість була б найкращою політикою для моєї команди».

Звісно, не тільки Apple вимагає співробітників повернутися до офісів. Багато компаній найближчим часом планують підняти колег з диванів та нагадати дорогу на роботу. Згідно з опитуванням Gartner, у якому взяло участь 300 компаній, 18% з них не пропонують опцій «гнучкості». Три з п’яти вимагають щонайменше тричі на тиждень працювати в офісі, хоча це й створює проблеми при пошуку нових робітників.

І це також підтверджується опитуванням від HRMorning, де 40% респондентів відповіли, що готові піти з роботи, якщо компанія не надає можливості працювати на відстані. Звісно, залишається й великий відсоток людей, які чекають на повернення до офісної роботи, як це було у «доковідні» часи.