Gunzilla Games, яка має студії у Франкфурті, Лос-Анджелесу та Києві (безпосередньо розробники знаходяться у Німеччині та в Україні), і в якій багато вихідців з Crytech, 4A Games, Frogwares та інших українських компаній, анонсувала нову гру з видом від третьої особи в жанрі Battle Royale – Off The Grid.

Події Off The Grid відбуваються у кіберпанківському майбутньому, й розробники наполягають, що вони знайшли як урізноманітнити та реформувати жанр Королівської битви, тому називають свою гру Battle Royale 2.0.

Однією з фішок Off The Grid буде потужна нарративна складова, і ось тут цікаво, бо у якості Головного візіонеру (Chief Visionary Officer) Gunzilla Games залучила до виробництва гри самого Нілла Блумкампа (!), режисера та сценариста таких фантастичних стрічок як District 9 / «Дев’ятий округ» (2009), Elysium / «Елізіум» (2013), Chappie / «Робот Чаппі» (2015) та Demonic / «Демонічний» (2021).

Допомагати Блумкампу як автор сценарію буде ще одна знаменитість – письменник-фантаст Річард Морґан, той самий, що написав серію романів про Такеші Ковача – «Видозмінений вуглець», «Зламані янголи» та «Пробуджені фурії». Крім того, Морґан працював над сценарієм Crysis 2 (2011) та дуже недооціненої Syndicate (2012).

Щодо геймплею, то Off The Grid – це королівська битва на 150 гравців як з PvP, так і з сюжетними PvE-місіями. При цьому PvE-завдання будуть використовувати ті самі карти, на яких інші гравці виконують інші місії. До того ж нам обіцяють крутий динамічний сюжет, на який впливають рішення гравця, а також розпливчастий кордон між героями та злодіями.

Про технічну сторону проєкту поки що нічого не відомо, але, виходячи зі списку вакансій київського офісу Gunzilla Games, де знаходиться більшість програмістів, Off The Grid використовує Unreal Engine 5.

Все це звучить цікаво, тож чекаємо нових подробиць. Орієнтовно гра вийде на PlayStation 5, Xbox Series X|S та ПК десь у 2023 р. Сподіваємось на українську локалізацію.