Здається, острів Зміїний – все ж такий собі Бермудський трикутник Чорного моря. Услід за парою швидкохідних російських патрульних катерів проєкту 03160 «Раптор» та десантним катером на повітряній каверні проєкту 11770 «Серна» до пекла відправилися ще два «Раптора». І знову це зробили БПЛА Bayraktar TB2.

Відео чергового вдалого застосування Bayraktar TB2 оприлюднив Facebook канал Військово-Морських сил Збройних сил України.

Хоч на перший погляд знищення катерів «Раптор» схоже на попереднє, аналіз відео доводить, що це інші бойові епізоди. Катери мають різне положення та різні швидкості у момент влучання. Тобто плюсуємо ще два «Раптора» до списку втрат Чорноморського флоту РФ.

Обидва катери знищені високоточними турецькими бомбами МАМ-L. До речі, один «Раптор» коштує десь $2,1 млн. Непогано.

Але це ще не всі пригоди рашистів на острові Зміїний. 7 травня з’явилось відео того, як два Су-27 ВПС України завдають бомбового удару по позиціях росіян на острові. Момент удару був зафільмований з того самого Bayraktar TB2, який знаходився на великій відстані. Бомби знайшли свої цілі: схоже, на останніх секундах відео вибухнув склад боєприпасів.

Ймовірно, цей удар стався після знищення катеру «Серна», а також двох зенітних ракетних комплексів «Тор».

І це знову не все. На додаток Bayraktar TB2 знищив ще і гелікоптер росіян з десантом, що приземлився на Зміїний. Як з’ясувалося пізніше, на борту цього гелікоптера разом з рядовими десантниками був зам командира полку по патріотично-виховній роботі, тобто комісар.

Таке враження, що росіяни припливають/прилітають на Зміїний помирати. Нагадує старий анекдот про мисливця-збоченця та ведмедя.

Але, чим більше техніки та живої сили рашистів знищено – тим краще. Дякую ЗСУ!