Після оголошення угоди про продаж компанії Twitter Inc засновнику Tesla та SpaceX Ілону Маску за приблизно $44 млрд, з’явилося багато чуток щодо можливої зміни у політиці монетизації соціальної мережі. Резонно вважалося, що новий власник Twitter буде прагнути розширити платні послуги для користувачів, щоб збільшити доходи компанії.

Вже зараз на деяких ринках Twitter пропонує щомісячну преміум-підписку Twitter Blue, яка включає більше можливостей для налаштування інтерфейсу соцмережі та читання твітів, зокрема в iOS та веб-версії можна вимкнути вбудовану рекламу.

Проте у своєму Твіттері Ілон Маск спробував заспокоїти користувачів, зазначивши, що сервіс залишиться безплатним для звичайних користувачів.

“Twitter завжди буде безплатним для звичайних користувачів, але, можливо, з’явиться незначна плата для комерційних або державних користувачів” – написав він.

Це виглядає розумним кроком для монетизації сервісу, проте навряд чи незначна плата для обмеженої групи користувачів зможе сильно вплинути на доходи компанії Twitter.